Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Krodag 2008


Jann Ribergaard (m. kasket) fortæller om heden

Et af de faste arrangementer hvert år er Krodagen, der finder sted i slutningen af august. På krodagen er der fokus på de enkelte kolonistbyer og deres videre skæbne – både på Alheden, på Randbøl Hede og i Sydslesvig.

 

 Krodag søndag den 24. august 2008.

 

Krodag på heden

 

Omkring 80 medlemmer var søndag den 24. august med til Krodag på Mønsted Kro. Naturvejleder Jann Ribergaard, Viborg Kommune, tog os med på en tur på heden efter fælles morgenkaffe. Vi kørte i biler fra Mønsted til Kongenshus – og vejret var med os. I dejligt sommervejr gik vi flere kilometer ud over heden, hvor ”lyngen er et pragtfuldt tæppe”. For mange af deltagerne blev det en helt unik oplevelse at gå på de små smalle hedestier, hvor vores forfædre færdedes for så mange år siden. Vi sluttede turen af på mødepladsen i mindelunden, hvor netop det sammen at synge ”Jylland mellem tvende have” var en fin oplevelse.

  Efter frokosten på Mønsted Kro tog de fleste med på en tur i Mønsted Kalkgruber, hvor der var lejlighed til at se to store multi-medieshows, dels i gruberne, dels i det nyrestaurerede kalkværk.
Den blomstrende hede


Mindesten om Julianehede og Frederikshede

Fællessang i Mindedalen om "Jylland mellem tvende have"

Mindesten om Frederikshøj og Randbøl Hede

Hedesti fra Kongenshus mod Resenfelde

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk