Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Bustur 2023 fuldtegnet - Schweiz - Norditalien

Turen er nu fuldtegnet. Spørgsmål om venteliste kan rettes til foreningens sekretær Anna Durr.
Nogle karfoffeltyskerslægter kan føres tilbage dertil, så vi vil for første gang besøge området i Norditalien, hvor i hvertfald Bärtels Hustru Pastre stammer fra. Området og waldensernes historie er generelt for os.
Turens foreløbige program er som følger:
Lørdag den 3. juni: Afg. Viborg Tinghallen 06.45 Frederiks  DagliBrugsen 07.05, Herning banegård 07.35, Vejle (Pendlerpladsen før TDC) 08.35 Kolding Banegård 0850, Efter behov Rødekro og Hammelev. Grænsen, Otto Duborg ca. 10.15, afg. 11.00.
Herfra kører vi med indlagt pause til Alsfeld med overnatning og aftensmad på Hotel Schwalbennest. Evt. kort byvandring, hvis tiden tillader det – afhængig af trafikken gennem Tyskland.
Næste morgen afg. til vort hotel de næste to nætter i Grüsch ved Schiers i Graubünden, Schweiz, forventet ankomst kl. 16.00. Under opholdet i Schweiz besøger vi Bitschslægtens hjemsted Schiers. Vi ser Erlenbach, hjemsted for Würtz – og vi følger i reformatorens Zwingli fodspor i det berømte Kloster Einsiedeln, hvor Würtz var ”vinhandler” og Grossmünsterkirken i Zürich, hvor vi har tid til at se på byen. Måske er der nyt om Jung, der efter det seneste nye på mødrene side også stammer fra Graubünden.

Efter 2 nætter i Schweiz kører vi via Luganosøen til vort hotel de næste 4 nætter i Torre Pellice, egnen hvorfra Bärtels hustru Pastres slægt stammer fra i Savoien, nuværende Piemonte i Italien tæt ved den franske grænse, forventet ankomst senest kl. 16.00.
Vi bruger dagene til at udforske Waldensernes kultur og religion.

A) Vor overnatningsby Torre Pellice er hjemsted for Waldenserbevæglesen. Vi får en rundvisning i deres kirke, synodehallen samt museet for Waldenserne og høre om deres historie og levevis.

B) Vi skal en tur i Agrognadalen hvor mange Waldensere boede. I starten kunne de ikke bo i byerne.
Efter besøget i museet for de waldensiske kvinder, der spillede en stor rolle,  besøger vi Chanforanmonumentet, hvor waldenserne i 1532 efter et 6 dages møde hvor de tilsluttede sig reformationen.
500 meter herfra kan de raskgående se en hule Gheisa d´la Tana, hvor waldenserne skjulte sig i tider med forfølgelse.

C)  Tur til Waldenserbyen Prali i 1454 meters højde gennem den smukke Val Germannasca. Hvis vejret tillader en tur til toppen i 2000 meter med en stolelift.

D) Evt. tur til Pragelatodalen. Der er derfor forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.

Torre Pellice ligger i alperne i ca. 500 meters højde.

Efter 4 dage i det italienske sætter vi kursen mod nord. På turen kører vi gennem det smukke Schweiz langs Genevesøen til vort sidste overnatningssted i Schwanheim , byen, hvor Bräuner blev født med mulighed for at besøge matriklen, hvor hans fødehjem stod.  
Efter morgenmaden søndag sætter vi kursen mod Danmark, forventet ankomst til grænsen ved 18-tiden søndag den 11. juni:.

Pris: 5.400 kr. pro person i dobbeltværelse med halvpension(morgen og aftensmad). Tillæg for ikke-medlemmer (eksempelvis ægtefæller, der ikke er medlemmer): 200 kr.
6.100 kr.pro person med halvpension i enkeltværelse. (Tillæg for ikke-medlemmer 200 kr.)
Trods generelle prisstigninger på kost og brændstof til bussen samt en stigning i kursen for schweizerfranc er det lykkedes at holde prisen inden for vort sædvanlige prisleje. Noget under de kommercielle busrejser. Det er dog nødvendigt med et lille forbehold for beskedne prisstigninger på brændstof m.v. på ca. 100 kr, hvis udviklingen nødvendiggør dette.

Spørgsmål om venteliste kan rettes telefonisk til foreningens sekretær Anna Dürr  eller på mail bustur@kartoffeltysker.dk
Tilmelding er bindende ved indbetaling af depositum på 1040 kr. til foreningens buskonto senest den 3, februar 2023.

Det med småt
Efter den 3. februar, refunderes depositum ikke, medmindre en eventuel udefrakommende prisstigning udgør mere end 100 kr.
Efter den 3. februar er det den enkeltes afbestillingsforsikring, der skal benyttes ved anmodning om refusion. Foreningen kan ikke rådgive om afbestillingsforsikringer, da de ofte varierer fra selskab til selskab. De skal dog ofte tegnes som et tillæg til en rejseforsikring.
Sidste frist for indbetaling af rejsens restpris er fredag den 31. marts 2023 aht. betingelserne for foreningens ret til afbestillinger af hotelværelser, bus m.v.
Efter den 31. marts refunderes rejsens pris ikke. Ved afbud efter den dato den enkeltes afbestillingsforsikring, der skal dække eventuelt indbetalte beløb.

Opdateret den 10. januar 2023

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk