Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Slægtstræf 6. - 7. november 2021 i Grønhøj.


Pænt fremmøde til underholdningen med det hule Host.(Klik for stort format)

Slægtstræffet 2021 blev afviklet i Grønhøj Kulturhus.

 Dørene åbnedes lørdag 6. november kl. 10 med fri adgang for alle. Der var mulighed for at få hjælp til afklaring af kartoffeltyskerspørgsmål, ligesom man kunne se et stort udvalg af foreningens slægtsbøger samt andre bøger med relation til de områder, kartoffeltyskerne kom fra.

Om eftermiddagen var musikalsk underholdning. Det var tænkt som en fejring af foreningens 35-års fødselsdag i 2020 - men pga coronaen blev det så først i år.

Gruppen det Hule Host gjorde stor lykke med deres danske populærsange og irske folkeviser.  Gruppen havde endda helt uden for aftale skrevet teksten til en sang om foreningen, hvilket blev godt modtaget. Det var ikke kun gruppen, der morede sig, som de skrev i deres foromtale. Alle i salen havde et par fornøjelige timer  - ikke mindst fordi, vi som tilhørere i større og mindre grad blev inddraget i showet

I en pause .var der kaffe med Stollen og smurte boller til de, der ikke var til søde sager!

Formanden fortalte om seneste nyt fra bestyrelsen, specielt om det kommende års aktiviteter. (se under fanebladet: Kalender).

Foreningens nyindkøbte maleri fra bryggerset på Østre Sandkærgårde af herningmaleren C.E. Jacobsen, født i Ålestrup., blev vist. Desuden præsenterede formanden en glasmosaik med vort logo, specialfremstillet af glaskunstneren Merle Conradi-Larsen, Jyllinge. Logoet fik mange rosende ord med på vejen.

Efter underholdningen afsluttedes lørdagens træf og lokalet blev gjort klar til den årlige gensynsfest for medlemmer - se under fanen gensynsfest.
Formanden præsenter foreningens logo, fremstillet i glas (Klik for stort format)

Det hule Host.

Søndag den 7. november:


Søndag kl. 9.00 mødte de tilmeldte deltagere til årets tur på Heden.  -Se under fanebladet Tur på Heden.

Kl. 10.00 genoptoges det egentlige slægtstræf.

Kl. 14.30 var der som om lørdagen kaffe med Stollen - igen med smurte boller til de, der ikke var til søde sager!

Under punktet seneste nyt fra bestyrelsen var der atter orientering om det kommende års aktiviteter. (se under fanebladet: Kalender). De fleste af de medlemmer, der har stået for den praktiske arbejde med Sandkærgårdeladen var tilstede. Formanden fortalte lidt om de tanker, bestyrelsen har for fejringen af afslutningen på arbejdet. Tanken har hele tiden været, at alle - specielt den hårde kerne håndværkere, der har fuldført byggeret sammen med de øvrige, der har givet en hånd med skal fejres med en middag. Det er også tanken, at vi skal indvie vort nye Museum i Laden med et åbent Hus arrangement for alle medlemmer - og forhåbentlig også mange af lokalområdets beboere. Gerne i Samarbejde Grønhøj Kro, der stiller grunden husfrit til rådighed. Men de endelige planer afhænger af, hvornår ladens gulv kan få den sidste polering. 

 
Claus Christensen, Karup Lokalkiv, fortæller om arkivet og dets muligheder.
© Udarbejdet af ThiseWeb.dk