Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Slægtstræf 2019


Formanden orienterer om nyt fra foreningen.(Klik for stort format)
Slægtstræf Lørdag den 2. og søndag den 3. november på Aktivitetscentret, Park Alle, Frederiks.

Træffet åbnede lørdag kl. 10. Igen i år med god aktivitet med erfaringsudveksling mellem slægtsforskere og andre medlemmer om nyt inden for egen og andre slægter. glædeligvis havde forhåndsomtalen i aviserne fåe tnye interesserede til at møde frem. Flere af de nye fremmødte fandt ud af, de var kartoffeltyskere - og melte sig ind. Dejligt.

Under eftermiddagskaffen orienterede formanden om seneste nt fra foreningen. Derefter tog Erik Dam, Ølstykke, over under overskriften: Originaler på nettet.
Han fortalte engageret om sit arbejde med at scanne Karup Lokalarkivs kopier af originaldokumenter fra indvandringstiden og viste eksempler på, hvordan man i praksis kan finde frem til dem. Et uoverskueligt område blev gjort lidt nemmere for de fremmødte!

Kl. 17.00 blev træffet afbrudt til næste dag.

Om aftnen var der en "Gensynsfest" eller "slægtstræffest" om man vil .Mange medlemmer havde en hyggelig aften med luksussmørrebrød og hyggeligt socialt samvær!

Søndag den 3. november:
Træffet blev genoptaget kl. 10 søndag. Inden da mødtes 35 deltagere til morgenkaffe og efterfølgende 2½ times Bustur på Heden rundt til de steder, kartoffeltyskerne bosatte sig i slutningen af 1700-tallet. Turen er nærmere omtalt under menupunktet Bustur på Heden

Traditionen tro orienterede formanden også under kaffen søndag eftermiddag om seneste foreningsnyt, Erik Hjorth spillede på klaver til fællessangene.

Rejsegilde

Derefter tog mange af deltagerne ud til Grønhøj Kro, hvor foreningen i samarbejde med foreningen Liv på Alheden holdt rejsegilde for at fejre, at de sidste tagspær var blevet rejst i forbindelse med genopførelsen af Sandkærgårdeladen. Foreningen gav pølser, øl og vand til de godt 100  fremmødte. En tak til Dagli´Brugsen i Frederiks og Grønhøj Kro for støtte til rejsegildet.
Slægtstræffet sluttede kl. 17.00.

Opdateret 11. december 2019
Erik Dam fortæller om sit arbejde med scanning af 6000 siders dokumenter fra Karup Lokalhistoriske arkiv.

Der arbejdes med slægtesforskning

Formanden orienterer under eftermiddagskaffen om Seneste nyt.

Der blev tid til pauser undervejs på usturen på Heden

Turen på Heden kom også ud på de små Hedeveje!

Erik Hjorth spiller til fællessang under kaffen.

Afsluttende fællessang

Formanden byder velkommen til rejsegildet.© Udarbejdet af ThiseWeb.dk