Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Bustur til Odenwald juni 2009


Hver sommer inviterer slægtsforeningen ”Kartoffeltyskerne på Alheden” sine medlemmer på bustur til Tyskland – for at knytte forbindelse mellem de danske efterkommere af de tyske kolonister, som indvandrede på Alheden i 1759, og slægterne i Tyskland.

BUSTUR TIL ODENWALD 7.- 13.JUNI 2009

 "Allehotel Europa" i Bensheim var i år udgangspunkt, hvorfra der hver dag var ture til forskellige områder.

Mandag gik turen til Schriesheim (Würtz)- Handschuesheim og Heidelberg (Providenz Kirke) - flere benyttede banen til Königsstuhl og gik gennem skoven til Alter Kohlhof -(Bräuner - Wackerhausen - Filler).

 Tirsdag gik turen via Fürth til Unter Ostern - hvor vi besøgte et frilandsmuseum “Keilvelterhof” - derefter til Fr. Crumbach (Berthel), ad Nibelungenstrasse med “Schönes Aussicht”.

 Onsdag sydpå via Karlsruhe til Traishof v/Königsbach Stein (Krath) til Ravensburg v/Sulzfeld, hvor vi fik en rundvisning i både riddersalen og kælderkappellet, der før har være benyttet som vinkælder. Derefter i et tobaksmuseum i Elsenz, før vi besøgte det gamle rådhus i Eschelbach (Frank).

 Torsdag med en tysk bus til Worms med en tur gennem byen under ledelse af Aksel Kramer, før vi kørte til Ladenburg (Cramer-Herold-Rost), hvor vi blev modtaget på rådhuset, og fik en rundvisning i “Bischofshof” af en “ægte Romer”. Vi så også den bygning, der før har været benyttet som kirke i Mühlgasse.

 Fredag besøgte vi byerne på Nibelungenstrasse: Schönberg

(Filbert-Lauth-Kriegbaum-Dürr) - Elmshausen med det gamle rådhus (Bitsch- Philbert) og Reichenbach ( Bitsch-Kriegbaum-Lauth). Videre til Raidelbach (Bitsch), til Schannenbach og Gronau ( Marquardt-Filbert/Philbert)

 Turen blev gennemført uden uheld og kødannelser i fint vejr.

Igen i år kørte vi med “Sørens rejser”, i røgfri 4 stjernet bus

med 54 personer og igen i år med en meget hjælpsom chauffør

 Bestyrelsen er ked af, at det er nødvendigt at sige nej til rejse-interesserede på grund af pladsmangel i bussen. Derfor har bestyrelsen besluttet, at der i 2010 vil blive udbudt to ture, en sommer-tur og en eftersommer-tur. Hensigten hermed er at give så mange som muligt den oplevelse, det er, at komme til forfædrenes udvandrings-egne. Bestyrelsen er enig om, at det store jubilæum i august 2009 lige skal overstås, før der vil komme mere nyt om de udvidede rejseplaner i 2010.

 
Udsigt over Heidelberg med Heiliggeist Kirke.

Skoven ved kohlhof

Efterkommere foran Philbert-huset i Elmshausen

Efterkommere foran Marquardt-huset i Gronau

Efterkommere foran Krath-gården i Traishof

Efterkommere af de lutherske udvandrerfamilier, Cramer, Herold og Rost foran huset, der i Ladenburg blev brugt til kirke. Vor guide, Karl-Peter Klaus, Heimatbund, ser til i baggrunden.

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk