Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Slægtstræf 2008


Helle Lauth (th), der hjælper med grandækning, viser rundt på kirkegården

Slægtstræf

Over 300 mennesker tog imod invitation fra foreningen og kom i weekenden 1. og 2. november til åbent hus på Dagcenteret i Frederiks. Langt de fleste kom, fordi de er ud af kartoffeltysker-slægt.

  Lørdag var der så stor interesse for en formiddags-tur i bus ud på heden til de steder, hvor de første kartoffeltyskere bosatte sig, at alle pladser hurtigt var udsolgt. Hele lørdag var der rigtig mange mennesker på besøg. De fleste, der søgte slægtsoplysninger, fandt hjælp ved slægtsforskerne, men enkelte måtte gå derfra med besked om, at de ikke er ud af kartoffeltysker-slægt, sådan som de forventede.

  Lørdag eftermiddag var der 100 til fælles kaffebord, hvor dagcenterets hus-orkester spillede.

  Søndag formiddag blev lidt mere stille, men de, der kom, fandt tid til at studere slægt og bøger samt dyrke samvær med andre fremmødte. 

  80 deltog søndag eftermiddag i en kirkegårdsvandring på Frederiks Kirkegård, ledet af graverparret Helle og John Lauth. Han fortale om kirkegården, og kunne bl.a. oplyse, at det stadigvæk er sådan, at folk fra Grønhøj vil begraves på den nordlige del af kirkegården, mens folk fra Haurdal vil begraves på den sydlige del.

  Graverparret var i gang med at pynte med gran til jul – og parret høstede stor ros for de ualmindeligt smukt pyntede grave, hvor en ny skik med gran-opsatse vækker beundring.

  I den fælles eftermiddagskaffe bagefter på dagcenteret deltog omkring 100 mennesker.
John Lauth på kirkegårdsvandring

John og Helle Lauth ved mindestenen

Graverparrets fantastisk flotte grandækning af gravene blev ivrigt studeret

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk