Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Slægtstræf 2.-3. november 2013


Øjebliksbillede fra slægtstræffet, hvor der udveksles erfaringer om seneste nyt vedr. medlemmernes forskning.
Slægtstræffet havde omkring 250 deltagere over de 2 dage.
Begge dage var der fra kl. 10 - 17 forskere klar til at hjælpe med spørgsmål om kartoffeltyskerslægter, bl.a. ved hjælp af foreningens database over de indvandrede slægter og efterkommere til slutningen af 1800-tallet. Derudover var andre klar med computere, medens atter andre havde omfattende anetavler og slægtsbøger i papirform med henblik på erfaringsudveksling.

Der var en udstilling om kartoffeltyskerne under hele træffet.

Under eftermiddaskaffen blev der givet en orientering om foreningens kommende aktiviteter samt om arbejdet med nedtagningen af Sandkærgårdeladen og planerne for dens genopførelse.
Lørdag eftermiddag var der underholdning ved Rindsholmsangerne.
Foreningens bøger om kartoffeltyskernes historie, deres hjemegn og steder i Danmark studeres. I baggrunden ses Foreningens Sekretær Anna Dürr i gang med at hjælpe et medlem videre i pågældendes slægtsforskning.

Foreningens store udvalg af bøger om kartoffeltyskernes historie i Danmark og om egnene i Tyskland, hvorfra de kom, studeres interesseret.

Deltagerne hygger sig med erfaringudveksling om slægterne.

Underholdning ved Rindsholmsangerne

Søndagens program var meget lig lørdagens. Om formiddagen deltog 39 dog i en udflugt på heden til de steder, hvor de første kolonister bosatte sig som nogle af de steder, de og deres børn flyttede ud til i 1779 og 1793.

Udpluk af deltagerne i lyngen ved Kongenshus.

Om eftermiddagen var der oplæg om Kartoffeltyskerne på Randbøl Hede ved Niels M. Schaiffel-Nielsen, formand for Randbøl sogns lokalarkiv- og museumsforening. Oplægget var en forberedelse til krodagen den 24. august 2014 netop til Randbøl Hede.

Opdateret 6. november 2014
N.M. Schaiffel-Nielsen og foreningens formand i samtale under samtale ved kaffebordet.

Niels M. Schaiffel-Nielsen fortæller om kartofeltyskerne på Randbøl hede.

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk