Kartoffeltyskerne på Alheden

Seneste nyt

Danske spor i Altona 7. - 9. juni 2024 - og tur til Odenwald
Der er stadig åben for tilmelding til turen til Altona. Vi oplever sporene efter danskerne i byen, d.

Generalforsamling - endelig dagsorden, Kontingent for 2024, medlemsblad
Endelig dagsorden til generalforsamlingen 27.april samt dagens fulde program incl. minislægtstræf og.

Flere, klik her

Indvielse af Kartoffeltyskerladen


De frivillige, der har leveret mere end 2000 timers frivillig arbejdskraft. Ud over denne faste gruppe har flere leveret arbejde i mindre omfang, bl.a. med lyngplukning m.v. (Klik for stort format).
Forud for generalforsamlingen den 23. april 2022 markerede vi færdiggørelsen af Sandkærgårdeladen ved et offentligt arrangement.
Formanden bød velkommen og takkede sponsorerne. Viborgs viceborgmester, formand for kommunens kulturudvalg og dermed for Viborg Museum, Mads Panny gav en hilsen. Der var opvisning af folkedansere fra Alhedens folkedansere og Karup folkedanserne. Foreningen fik overrakt 2 folkedragter som de så ud i 1800-tallet fra Bodil Andersen på vegne af Alhedens folkedansere. Rainer Atzbach; Moesgård Museum og Jonas Ogdal fortalte om Universitetets forskning vedr. bygningsarkæologi og aldersbestemmelser af bygninger. Endelig blev de frivillige, der har leveret mere end 2000 timers ulønnet arbejde præsenteret inden de, der havde forudbestilt, fik kartoffelsuppe i kulturhuset.

Opdateret 23. maj 2022.



Søren Toftgård Poulsen, faglig leder af projektet, sammen med projektleder og økonomiansvarlig, formand for foreningen Aksel Kramer samt Eske Møller, Realdanias repræsentant, der bevilgede fondens støtte. (Klik for stort format)

Mads Panny, Formanden for Viborg kommunes Kulturudvalg og Viborg Museum samt viceborgmester, overbragte en hilsen.

Bodil Andersen fra alhedens folkedansere fortæller om de to dragter, som blev overdraget til foreningen. (Klik for stort format)

Folkedanserne gav et par numre!

Rainer Atzbach, Århus Universitet, og Jonas Ogdal, Moesgård Museum, fortalte om bygningsarkæplogi i sammenhæng med laden og aldersestememlsen af bjælkerne (Denkronologien).

Formanden Aksel Kramer byder velkommen







© Udarbejdet af ThiseWeb.dk