Kartoffeltyskerne på Alheden

Gå tilbage til forrige side

Bustur 2019: 8. - 15. september

Bustur 2019 afvikles i tidsrummet Søndag den 8. september - sømdag den 15. september. De første tre nætter overnatning på Hotel Harzer Hof, Scharzfeld. De sidst 4 nætter hotel Zum Weissen Lamm, Kortelshütte  i Odenwald, nær Laierbyen Heiligenkreuzsteinach.

Der er fortsat enkelte pladser med mulighed for tilmelding. Det aktuelle deltagertal har givet mulighed for at bo på mindre, hyggelige familieejede hoteller. Programmet fastholdes, idet rækkefølgen på enkelte dage evt. må ændres en smule.

Program:

8.- 11. september overnatning på Hotel Harzer Hof, Scharzfeld, Harz.

Program med besøg i Veltenhof (Pauli, Oderbruch og Rusland). Besøg på Folkevognsfabrikkerne i Wolfsburg, Bitschområdet ved Werningerode i det tidligere DDR, Grænsemuseet mellem DDR og Vesttyskland i Eichsfeld).

11.- 15. September: Overnatning Hotel Zum Weissen Lamm, Kortelshütte i Odenwald. Keglebane er inkluderet i opholdet.

Vi besøgeri Bärthels hustru og Pastres hjemby Rohhbach. Vi ser hendes føde-og dåbskirke, tilhørende hendes menighed, waldenserne. Vi ved hendes forældre indvandrede med de forfulgte waldenserne fra Prategalotodalen ved Torino, tæt på Frankrig. Vi ser kirken og har et løfte om at se dåbsindføringerne m.v. i kirkebogen og hører om waldensernes historie, ikke mindst deres indvandring fra det nuværende Italien, daværende Frankrig.
Verscht (Georgsen) kom fra nabobyen og tilhørte måske også waldenserne.

Der bliver også besøg i Bärtels dåbskirke i Fränkisch¨-Crumbach og hans fødeby, den nærliggende Kirch-Beerfurth.

Som afslutning på besøget i Bärtelbyerne slutter vi Schwanheim med kig i kirkebogen med Apollina Kriegbaums (senere Dürrs) dåbsindføring og forældrenes bryllup inden vi ser kirken i hendes hjemby Langwarden.

En dag kører vi til Brandau, fødebyen for Johann Peter Marquardts hustru Anna Barbara Hübner. Vi kører de tre kilometer til hendes dåbskirke i Neunkirchen. Brandau er også fødeby for Johann Adam Roth døbt i Neunkirchen, gift med Anna Catharina Reiss,i Nieder-Beerbach,

 Ladenburg, byen for Cramer, Herold og Rost står også på programmet. Evt. Mulighed for ølsmagning på Lobdengauminibryggeriet lige ved siden af den kæmpemæssige Huben planteskole. Benz- og romermuseet åbner, hvis der er tilstrækkelig interesse (10 deltagere) evt. Vi arbejder på sagen.

Lørdag
besøg i  Fielbertbyen Breuberg.  Fielbertslægten kom til Breuberg-Neustadt inden de flyttede til Gronau. Ifølge de seneste – ubekræftede, men sandsynlige – oplysninger, kom de muligvis som forfulgte huguenotter fra Lille i Frankrig.
Fielbert var formodentlig ansat på borgen i Breuberg, hvorfor det er naturligt at besøge den. Da borgen overordnet set hørte under grevskabet Erbach, var det naturligt, at han senere kom til slottet i Schönberg – med bopæl i Gronau, som ofte har været på turprogrammet.  Der er frokostmuligheder netop i ”grevebyen” Erbach. Mulighed for evt. slotsbesøg i Erbach samt elfenbensmuseum (ikke inkluderet). Turen tilbage til hotellet går via Lauthbyen Klein Gumpen

Søndag er hjemrejsedag med frokost på Tepes Gasthof, Schwarmstedt.
Forventet ankomst til grænsen ca. 17.30.

Mindesmærket for bl.a. Pastre i Rohrbach, gift med Bärthel fra Sandkærgårde.


ladenburg

Efterkommere af Cramer, Herold og Rost foran kirkehuset i Ladenburg, hvor de forrettede kirkelige handlinger.

Neunkirchen - hvor Marquardts hustru Hübener samt Roth har tilknytning

Praktiske oplysninger:
Tilmelding til Anna Dürr, telefon 21 44 71 47 eller på mail: bustur@kartoffeltysker.dk - også fra ikke-medlemmer, hvis pladsforholdene tillader det.
Spørgsmål om de praktiske forhold vedr. hoteller og turindholdet skal stilles til formanden, mail: formand@kartoffeltysker.dk eller tlf. 31907627.
   
Pris: 5.300 kr. i delt dobbeltværelse. Ægtefæller (samlevere m.v.) som ikke er medlemmer, kan tilmeldes for en merpris på 200 kr.
Enkeltværelse: 5.950 kr. (Tillæg for ikke-medlemmer: 200 kr.).

Depositum på 1.150 kr. skal betales senest den 8. februar 2019 via Netbank eller bankoverførsel til vor buskonto i Sydbank, kontonummer:
70451211836. Bemærk skiftet til Sydbank!!
Restbeløbet senest 21. juni 2019. Medlemmer bedes angive medlemsnummer a.h.t en sikker registrering.
Prisen omfatter: Halvpension: Aftensmad på hotellet. Ønsker om vegetarmad meddeles gerne ved tilmeldingen.

På udrejsen: Aftensmad på overnatningshotellet. På hjemrejsen: Frokost på Tepes Gasthof, Schwarmstadt. 
Evt., opdatering på Facebook om turen forventer vi alene sker efter hjemkomsten, jf. forsikringsselskabernes og politiets anbefalinger. Overtrædes disse anbefalinger, skal det i givet fald alene ske, så ingen turdeltager kan genkendes. En overtrædelse af dette betyder, at fremtidig turdeltagelse overvejes.
Vigtigt: Det med småt:
Depositum ved afbud efter depositumsfristens udløb den 8. februar refunderes ikke. Afbud senere end den endelige betalingsfrist 21. juni 2010 medfører ikke refusion af det indbetalte beløb.
Skyldes afbud sygdom, henvises til privat afbestillingsforsikring for evt. refusion af hele beløbet, incl. depositum.
Vigtigt: Afbestillingsforsikring skal normalt tegnes som et tillæg, da den ofte ikke dækkes af en privat sygeforsikring, heller ikke, hvis denne er en del af den private husforsikring. De enkelte forsikringer har forskellige vilkår. Foreningen kan ikke konkret rådgive herom. Alle opfordres til at kontrollere indholdet af egne forsikringer. Alle deltagere bør medbringe det blå sygesikringskort, vide, hvad det dækker og vurdere behovet for en eventuel privat tillægsforsikring, eks. sygeforsikring og afbestillingsforsikring.

Forbehold for evt. nødvendige ændringer.

Opdateret 28. januar  2019

 


© Udarbejdet af ThiseWeb.dk